Про це повідомляє «Культпростір».

«Резиденція розрахована на плідну, творчо опрацьовану самотність, – розповідає координатор departure Павло Гражданський. – Вона являє собою культурно-освітню експериментальну ініціативу для тих, хто бажає розвиватися у своїй діяльності і має інтерес до регіону проведення проекту в соціальному, історичному, дослідницькому і міфологічному сенсах».

Проект включатиме лекційну програму, а також зустрічі з харківськими художниками і поетами, імена яких організатори поки не озвучують.

«Зараз ми запускаємо першу сесію резиденції, після завершення якої буде видно що і як, тому що на наразі зовсім не ясно, що з того всього вийде, – зізнається Павло Гражданський. – На старті ми маємо куратора в середовищі локації, віддаленого координатора, мінімум засобів і шмаття вільного часу».

Надіслати заявку на участь у проекті departure можна до 24 грудня. Стартує резиденція 10 січня і триватиме впродовж місяця.

За словами організаторів, при відборі учасників перевагу надаватимуть авторам і авторкам у віці 18-25 років, «які відповідально підходять до своєї роботи та її результатів незалежно від гендеру, національного походження, мовного вибору і досвіду участі в подібних ініціативах». Також координатор Павло Гражданський зазначив: «Будемо звертати увагу на тих, хто хоче реалізувати проект з ясною і вагомою концептуальною й змістовою складовими, а також має дослідницький чи аналітичний інтерес до подій, що відбуваються навколо».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ