Про це повідомляє ТСН.

Організація займалася підготовкою бойовиків, доставкою зброї, розшукувала інформацію про українські військові розробки і займалася інформаційною війною. Також Логунов намагався дізнатися про місце зберігання ядерних відходів Харківського фізико-технічного інституту, що може сприйматися, як спроба створити «брудну» ядерну бомбу.

Окрім того, чоловік розшукував особисті дані українських військових і харків'ян-патріотів. Він передавав їх в Росію.

Він відпочиває на альпійських курортах, планує бізнес в Європі і при цьому робить все, щоби над Харковом замайорів російський триколор.

«Я якби був молодший, то до Стрєлкова б пішов!», – каже Мехті Логунов.

Поважний вік цього дідуся не дав йому можливості зі зброєю в руках підтримати «русский мір». І той ж таки похилий вік може вберегти його від правосуддя.

«Моя зброя ось тут!», – показує на голову.

Проте, в історії сивочолого інтелектуала фігурує і реальна зброя. Хлопцеві, який відсидів у в'язниці, дід зробив пропозицію пройти навчання у диверсійному центрі в Росії. Зброя вже чекала на хлопця неподалік від його домівки. Схованка була помічена на карті, яку контррозвідники знайшли в паперах діда. Тепер хлопець чекає на помсту.

«Фізично боюся за своє життя», – каже хлопець.

Та він не один боїться старого. Ольга – перекладач. На прохання старого науковця перекладала різні фальшивки. Це була потужна інформаційна зброя. І він сумлінно тиснув на її гачок. Зізнається, що його пропагандистські опуси потрапляли до проросійськи налаштованої парламентарки в німецькому Бундестазі.

«Я відправив матеріал Сарі Вагенкнехт. Коли вона в парламенті говорила, вимовила слова, і це були мої слова», – говорить Мехті Логунов.

І одразу ж цю промову починають цитувати російські пропагандисти. Нібито як думку Бундестагу.

Для переконання своїх підлеглих старий не гребував ніякими методами. Перекладачка регулярно отримувала від нього відео загиблих на Донбасі дітей. Це її налаштувало на певний антиукраїнський лад і тому вона погодилася перекладати.

Так, у різний спосіб дід переконав працювати на себе 18 харків'ян.

Затримали Логунова при поїздці в Москву. Він збирався там продати український військовий секрет ФСБ.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ