Росіяни запустили ракети по житловому кварталу Харкова, в результаті одна людина загинула, ще троє отримали поранення.

У сусідніх будинках після влучання залишилось зовсім мало людей - ті, хто був, намагались поїхати ночувати до родичів.

Цей район Харкова вже неодноразово обстрілювали росіяни, тож дві третини пожильців виїхали звідси ще кілька місяців тому. Зокрема, саме тому поранених під час нічної атаки лиш троє. Щодо їхнього стану - двоє людей зазнали легких тілесних ушкоджень - це синці та подряпини. 

Мешканець четвертого поверху потрапив до лікарні. Медики кажуть, загрози його життю немає, набагато гірший саме психологічний стан чоловіка.

Саме в квартиру, де він жив з дружиною і влучила російська ракета. Чоловіку дивом вдалось вижити, а його дружина загинула. Її тіло рятувальники змогли знайти згодом, жінку привалило одразу кількома перекриттями.

Від ночі рятувальники намагалися дістати тіло, але роботи просувались повільно, бо напівзруйновані перекриття нагорі ледь трималися і могли обвалитися на самих надзвичайників. 

З розбитої квартири 85-річного чоловіка разом з рятувальниками діставав сусід.

“Я сюди рятувальників до під‘їзду кликав. Ми допомагали його стягувати донизу, вже не дуже гарно з рухами в нього було. Я тоді виглянув з вікна, а там півстіни немає і вогнище. Я ні на що не розраховував”, - розповідає Владислав. 

Чоловіка врятували, а от його дружина загинула. В момент прильоту вона була у сусідній кімнаті, яку повністю розтрощило. Тіло жінки намагались дістати понад 10 годин.

Квартири, що опинилися в епіцентрі вибуху, розтрощені та залиті водою, від нічних морозів меблі в оселях вкрилися кригою. 

Спершу яскрава заграва, а за секунди і надпотужний вибух - пролунав у Харкові об 11-й годині ночі. “Прилетіло у житловий район, де немає жодного військового об’єкту. За попередніми даними слідчих, які відпрацювали вночі, це була ракета С-300”, - кажуть у поліції. 

Як писав «Вголос», в Одесі співробітники СБУ знешкодили злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців регіону

ІА "Вголос": НОВИНИ