СБУ затримала у Херсоні російського агента, який коригував обстріли позицій ЗСУ на південному фронті. Він збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону.

Про це повідомила пресслужба СБУ

Отримані відомості окупанти використовували для планування і підготовки прицільних ракетно-артилерійських обстрілів по позиціях українських військ.

Крім того, під час окупації обласного центру затриманий здавав агресору адреси перебування учасників руху опору, зокрема колишніх бійців АТО, після чого рашисти проводили масові незаконні затримання і викрадення людей до катівень.

За даними слідства, поплічником загарбників виявився місцевий житель, який на початку повномасштабного вторгнення перейшов на бік ворога і почав співпрацювати із спецслужбами рф.

Для збору інформації «в темну» використовував власні зв’язки, а також об’їжджав територію регіону. Отриману інформацію агент передавав своєму російському «куратору» через анонімний Телеграм-канал.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру. Коригувальнику загрожує покарання до 15 років або довічне ув’язнення.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ