У м. Хмельницькому підприємець, який організовував антикарантинні мітинги та балотувався у депутати Хмельницької міськради від ОПЗЖ Віктор Вікарчук, прийшов під приміщення міськради та намагався захопити будівлю.

Про це повідомила волонтерка Тетяна Юзепчук.

Вікарчука прийшли підтримати місцеві пенсіонерки-сепаратистки. На захист міськради виступили ветерани АТО та волонтери. Також до міськради було стягнено правоохоронців.

Одіозного Вікарчука небайдужі облили зеленкою.

Сепаратизм у Хмельницькому

Відзначимо, що заворушення у Хмельницькому почались під час місцевих виборів. Як розповів координатор спостереження ГМ ОПОРА за виборами в Хмельницькій області Андрій Попик, один з кандидатів в депутати Хмельницької міської ради від ОПЗЖ провів збори за участі 16 осіб.

Керував процесом гість з Дніпра, а учасниками були особи, які є обвинувачуваними у справах про посягання на територіальну цілісність України, проти яких порушувалися свого часу кримінальні провадження. Була присутня й людина, яку ще у 2014 році затримували за розповсюдження газети «Новороссія» в Хмельницькому. Тривала ця конференція два дні.

«Там помітили ознаки посягань на територіальну цілісність і конституційний лад України, – каже Попик. – Ця група осіб не визнає Державу Україна, називають органи державної влади нелегітимними. Тому й проголосували рішення про ліквідацію Хмельницької міської ради і створення нової. Обрали серед присутніх 10 депутатів, як вони трактують, вже легітимної міськради.»

Згодом СБУ повідомила, що задокументувала протиправну діяльність організованої групи, учасники якої намагались створити фейкову міськраду обласного центру для розхитування суспільно-політичної ситуації в регіоні.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ