Про це повідомляють у спільноті «Свободу політв'язням  захисникам Конституції».

 

Учора марш проти політичних репресій відбувся у Хмельницькому

Posted by Свободу політв'язням - захисникам Конституції on 28 вересня 2015 р.

Маршем активісти Всеукраїнського об'єднання «Свобода» пройшли центральними вулицями обласного центру, скандуючи гасел: «Свободу політв'язням», «Україні – українську владу!», «Аваков – у відставку!». До свободівської колони доєднувалися пересічні перехожі, які також виступають проти тримання націоналістів у тюрмах без жодних доказів.

Нині під арештом перебуває, зокрема, кілька хмельничан. Серед них- боєць батальйону «Січ», учасник бойових дій на Донбасі Ігор Олійник та сімнадцятирічний Олексій Логвін.

«Сьогодні влада намагається шити справу проти свободівців білими нитками, що нагадує 30-ті роки. Тоді людину без суду та слідства призначали винною і вона опинялася за ґратами. Усі ухвали Печерського суду щодо націоналістів ніби написані під диктовку, в документах змінюються лише прізвища. Тому сподіватися на об'єктивне розслідування не доводиться. Хочемо, аби нас почули: ми – за чесне розслідування трагічних подій під Верховною Радою, а не за показове судилище над патріотами», – наголосив очільник Хмельницької обласної організації ВО «Свобода» Олександр Симчишин.

Загалом участь у марші проти порошенківсько-аваківського режиму та на підтримку загратованих нині патріотів взяли кілька сотень хмельничан.

Також марш проти репресій пройшов і у Львові.

Нагадаємо, що влада арештувала 18 учасників акцій протесту 31 серпня під ВРУ. Також на два місяці арештували заступника голови ВО «Свобода» Юрія Сиротюка.

ІА "Вголос": НОВИНИ