Як інформує прес-служба УКУ, цього року ходу організовує виш спільно з Львівською архієпархією УГКЦ.

Символом молитовної ходи буде березовий хрест. «У вересні 2014 року бойовики та російські агресори обстріляли ракетними установками с. Побєда Луганської області. У результаті було знищено український військовий табір разом з технікою, але залишився неушкодженим березовий Хрест Господній, який було освячено на День Незалежності України, 24 серпня 2014 року. Під час обстрілу не загинув ніхто з особового складу територіальної оборони і військового шпиталю. Цей хрест став символом сили духу українського народу та запорукою нашої перемоги в боротьбі за правду. Тому в молитовній ході замість традиційного хреста цього року буде березовий», – розповідає керівник Духовно-пасторального відділу УКУ о. Юрій Саквук.

Структуру цьогорічного походу «сперто» на Хресну дорогу, яку православний патріарх Варфоломій подарував Папі Івану Павлу ІІ. «Цю Хресну дорогу побудовано на основі Євангелія – у ній немає історії про Вероніку чи падіння  Ісуса Христа», – зазначає о. Юрій Саквук.

Великий хрест по черзі нестимуть: військові, студенти, працівники обласної та міської рад, священики, волонтери, військові лікарі, переселенці з Криму та Донбасу, матері, студенти і викладачі УКУ та монахи різних згромаджень.

Молитовна хода розпочнеться о 15:00 від храму св. Архістратига Михаїла на вул. Винниченка, 22, та закінчиться біля собору св. Юра (пл. Юра, 5).

ІА "Вголос": НОВИНИ