Вболівальників із прапорами України не пустили на баскетбольний матч в Угорщині та на футбольний поєдинок у Словаччині.

Про випадок повідомив заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін.

За словами медіексперта, перший випадок стався 24 серпня 2022 року у спортивному комплексі «Арена Саварія» угорського міста Сомбатхей під час відбірного поєдинку на ЧС з баскетболу між національними збірними Угорщини та Литви. Литовські вболівальники вирішили привітати своїх українських колег, розгорнувши жовто-сині прапори.

«Яке ж було здивування литовців, коли до них підійшли представники охорони спорткомплексу і зажадали  прапор України, а потім взагалі забрали його, щоб запобігти його розгортанню знову», – написав Золотухін у своєму блозі.

Другий кейс стався 8 вересня у Братиславі на футбольному матчі 1-го туру Ліги конференцій між литовським «Жальгірісом» та місцевим «Слованом».

Литовські фанати прийшли на стадіон із українськими прапорами, щоб підтримати нашу країну.

Однак охорона їх не пропустила, мотивуючи це тим, що у правилах UEFA написано, що адміністрація стадіонів може не допустити «символіку, яка може спровокувати конфлікт та загрозу безпеці». Якщо український прапор може провокувати конфлікт, то це проблема тих, кого він провокує, а не тих, хто його піднімає", – написав у себе у Facebook Золотухін.

Як писав «Вголос», сьогодні, 10 вересня, в Херсоні, ймовірно, було знищено будівлю територіального центру комплектування, де розміщувалися російські військові.



ІА "Вголос": НОВИНИ