Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що основною причиною внесення у Верховну Раду подання щодо звільнення Максима Степанова з посади очільника Міністерства охорони здоров'я є незадовільний темп вакцинації населення від коронавірусу.

Про це Шмигаль розповів на засіданні Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, передає Укрінформ.

Так, глава Уряду зазначив, що незадовільний темп вакцинації населення пов'язаний з постійним перенесенням темпів поставок.

Шмигаль розповів, що наради щодо вакцинації населення від коронавірусу проводилися кожного тижня. На них глава МОЗ давав обіцянки про терміни постачання вакцин проти коронавірусу та запевняв, що препарати будуть і щеплення проводитимуться.

«Але темпи ми всі бачимо, що свідчить, відповідно, про незадовільну роботу у розпал пандемії Міністерства охорони здоров’я та міністра як менеджера», – зазначив Шмигаль.
Нагадуємо, у п’ятницю, 14 травня, стало відомо про те, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль подав подання щодо звільнення керівника МОЗ.

Згодом міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив у етері одного з телеканалів, що не писав заяву про звільнення.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ