Жінка з Канади ледь не постраждала від удару метеорита, який пробив дах і приземлився на її подушку.

Рут Гамільтон, мешканка Голдена, Британська Колумбія, спала в своєму ліжку вночі 3 жовтня, коли її розбудив вибух, після якого щось звалилося через дах і обсипало її уламками.

Вона схопилася з ліжка і включила світло, виявивши камінь, що лежить між її подушками, прямо поруч з тим місцем, де кілька хвилин тому була її голова. Об’єкт був розміром з кулак і важив близько 1,3 кг.

метеорит
Метеорит на ліжку мешканки Канади

Гамільтон відразу ж подзвонила в службу 911. За повідомленням Victoria News, на місце події прибув поліцейський і оглянув уламки, а потім перевірив в місцевій будівельній компанії, чи не підірвали вони щось на ділянці шосе в сусідньому каньйоні Kicking Horse.

Представник будівельної компанії сказав, що в ту ніч не було вибухів, але вони згадали, що бачили «яскраве світло в небі, яке вибухнуло», – сказала Гамільтон Victoria News. Потім Гамільтон зрозуміла, що об’єкт на її подушці – сіруватий валун розміром з диню – швидше за все, був каменем з космосу.

Щороку тисячі космічних каменів переживають свій вогненний прохід через атмосферу Землі і вдаряються об поверхню планети у вигляді метеоритів, хоча більшість цих космічних снарядів залишаються непоміченими і невідкритими.

Але трапляються і випадки, коли метеорити ранять людей.

Одним з відомих прикладів є Енн Ходжес з Сілакогі, штат Алабама. 30 листопада 1954 року, як і Гамільтон, Ходжес теж спала в своєму будинку, коли прилетів метеорит. Але в той час як Гамільтон залишилася неушкодженою, Ходжес не пощастило. Метеорит Ходжес був розміром з м’яч для софтболу і важив близько 3,8 кг, і він ударив її після того, як відскочив від радіопультів, спричинивши значний синець на її боці.

Хоча Гамільтон не постраждала від космічного гостя, цей досвід все ж шокував жінку.

Вона каже, що цей досвід дав їй новий погляд на життя.

Вона планує відправити метеорит вченим факультету фізики і астрономії Західного університету в Лондоні, Онтаріо, для аналізу, але вона хотіла б залишити камінь собі після завершення розслідування, повідомляє CBC.

ІА "Вголос": НОВИНИ