Відповідне відео з’явилось в мережі Youtube

Мі-8МТ казахстанського Міноборони приземлився на автомобільну трасу «Актобе-Чимкент» біля селища Карабутак Актюбінської області. Як видно з відео, що знімав водій вантажівки, пілот спочатку намагався  щось з'ясувати за допомогою жестів, а потім  вийшов з кабіни вертольота  і побіжав до далекобійника.

Далекобійник дії екіпажу гвинтокрила коментує фразою «мужики заблукали». При цьому Міноборони Казахстану запевняє, що все було задумано саме так, оскільки вертоліт «виконував навчально-бойову задачу, в ході якої відпрацьовував питання відновлення візуального орієнтування, в тому числі методом опитування».

Далекобійник дії екіпажу вертольота коментує фразою «мужики заблукали». При цьому Міноборони Казахстану запевняє, що все було задумано саме так, оскільки вертоліт «виконував навчально-бойову задачу, в ході якої відпрацьовував питання відновлення візуальної орієнтування, в тому числі методом опитування».

  «Екіпаж, оцінивши умови безпеки, здійснив навчальну посадку на автомобільну дорогу, уточнив місцезнаходження найближчих населених пунктів, стан доріг, здійснив зліт і завершив виконання завдання, здійснивши доповідь», - прокоментували у Міноборони Казахстану.

ІА "Вголос": НОВИНИ