У столиці України кілька тисяч осіб вийшли на протести проти примусової вакцинації. Також мітингувальники вимагають звільнити їхнього ватажка Остапа Стахіва.

Про це повідомляє «Українська правда».

Відомо, що зазначену акцію назвали «марш свободи». Її метою є звільнення з-під варти лідера так званого «руху антивакцинаторів» в Україні Остапа Стахіва.

Акція протесту проходила під стінами Верховної Ради. Вона розпочалась о 10:00.

Мітингувальники, які виступають проти обов'язкової вакцинації, прийшли з плакатами, на яких зображений Остап Стахів. Крім того, учасники демонстрації принесли зі собою прапори України, які в більшості є перевернутими.

Мітингувальники вигукують «Свободу Остапу Стахіву». 

Вже через дві години від початку демонстрації, мітингувальники перейшли до ГУ СБУ на Володимирській, продовжуючи вимагати звільнити Стахіва.

Нагадуємо, антивакцинатора Стахіва затримали в ніч з 17 на 18 листопада у лікарні міста Сваляви Закарпатської області, куди він втік після того, як СБУ 16 листопада вручила йому підозру та викликала в суд для встановлення запобіжного заходу.

На суд 17 листопада Остап Стахів не з’явився. А під час вручення підозри заявив, що почуває себе зле. Правоохоронці, які перебували на місці, викликали «швидку». Лікарі надали допомогу та відвезли антивакцинатора до лікарні швидкої допомоги у Львові. Туди услід за ним прибули його послідовники-антивакцинатори. Вони відмовлялися одягнути маски та скандували лозунги по кшталт того, що ковіду немає.

Хто такий Остап Стахів, можна прочитати  тут.

ІА "Вголос": НОВИНИ