У Києві роблять все можливе, щоб не допустити повного блекауту. Місцева влада готується до різних сценаріїв.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів мер Києва Віталій Кличко.

"Ми повинні бути готовими до різних сценаріїв, в тому числі і до поганих. На цей випадок у кожного з нас є алгоритм дій навіть у випадку евакуації. Я не виключаю найгірший сценарій. Повної евакуації не буде – можливо, часткова, але це не можна назвати евакуацією. Це тимчасовий переїзд людей окремих категорій у передмістя, туди, де можуть бути сервіси", — зазначив Кличко.

Мер закликав киян бути готовими до тривалої відсутності світла. За його словами, російське окупаційне військо не відмовилось від ідеї занурити українців у пітьму та холод, а відтак продовжуватиме гатити по нашій інфраструктурі.

Кличко наголосив на необхідності мати вдома запас технічної та питної води; продуктів, які можна приготувати чи споживати без електрики, теплий одяг та ковдри, заряджені ноутбуки та павербанки.

"І у разі поганого сценарію було б добре, якби кожен мав можливість або поїхати до свого будинку в передмісті, де є вода, піч, або поїхати до своїх знайомих. Але ми робимо все для того, щоб гіршого випадку не сталося", — наголосив мер.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

Росія готується завдати нових ракетних ударів по України, - Зеленський

Росіяни вивезли з Нової Каховки всіх колаборантів

На Харківщині за день підірвалися двоє людей

ІА "Вголос": НОВИНИ