У Києві судитимуть зловмисників, які погрожуючи ножем пограбували чоловіка

Потерпілий став жертвою розбійного нападу, який відносно нього вчинили двоє незнайомців, які прийшли в гості до власника квартири, де він останнім часом проживав. Після того, як чоловіки зайшли до кімнати постраждалого, він почав сваритись з ними та виганяти їх. Відтак зловмисники пригрозили чоловіку ножем, забрали у нього куртку, в якій знаходився гаманець з грошима, документами та банківською карткою і втекли. 

Вже через декілька хвилин, дільничні офіцери Дніпровського управління поліції спільно з патрульними зупинили підозрюваних біля банкомату. З місця події слідчо-оперативна група вилучила речові докази, а зловмисників затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявились 42-річний уродженець Київщини та уродженець Луганщини, 1992 року народження.

Тоді слідчі повідомили фігурантам про підозру за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України – розбій, вчинений в умовах воєнного стану, а суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі слідчі завершили досудове розслідування та скерували обвинувальні акти до суду для розгляду справи по суті. За скоєне порушникам загрожує до п’ятнадцяти років в’язниці з конфіскацією майна.

ІА "Вголос": НОВИНИ