У столиці України ввечері 24 лютого почали масово озброювати добровольців, що готові захищати місто від загарбників. З огляду на загрозу, яку становить Росія, видача автоматів киянам ведеться за повністю спрощеною процедурою.

Про це повідомив представник президента у Конституційному суді Федір Веніславський в ефірі каналу Рада, повідомляє «УП».

За його словами, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський поінформував – за кілька годин вечора 24 лютого тисячі одиниць вогнепальної зброї були видані киянам, які зможуть використовувати її для захисту свого міста.

"У нас є міська тероборона, яка входить до складу ЗСУ як окремий рід військ. А є друга складова – цивільно-військова оборона, це добровольчі формування територіальних громад. Я мав розмову з міністром внутрішніх справ паном Монастирським, (інформую, що) у Києві лише протягом кількох останніх годин видано членам добровольчих формувань територіальної громади біля 10 тисяч автоматів. Це люди, які самоорганізувалися, які мають чітку організаційну структуру, підпорядковуються командуванню Сил тероборони", – сказав він.

Представник також наголосив, що вони вже зараз в цей час патрулюють вулиці Києва. І це ще один потужний компонент відсічі будь-яким загрозам

Веніславський пояснив, що наразі добровольцям, які готові воювати проти окупанта, видають вогнепальну зброю без тяганини – для цього треба лише надати паспорт, дані з якого вносяться до бази даних, і людина отримує автомат, який закріплюється за цим добровольцем. Така спрощена процедура прискорює озброєння цивільного населення.

итайте також новин від ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ