На Столичному шосе у Києві зіштовхнулося 9 автомобілів, в результаті чого поранення отримали 5 осіб.

Про це повідомляє ДСНС у м. Києві у Фейсбуці.

Як зазначається, подія трапилася о 15:44 на Столичному шосе, що у Голосіївському районі столиці.

Водій автомобіля «Хонда Акорд», рухаючись у напрямку міста Обухів, скоїв зіткнення з попутним автомобілем «Кіа». Після чого вказані транспортні засоби виїхали у зустрічному напрямку. У результаті ці два авто зіткнулися з автомобілями «Джип», «Шкода», «Хюндай», «Хонда» та двома «Фольксвагенами».

На місце прибули рятувальники частини спеціальної техніки загону технічної служби та 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

« Як виявилося, ДТП сталася за участю 9-ти автомобілів, в одному із яких, було затиснуто водія між сидінням та панеллю приладів. Рятувальники за допомогою гідравлічного інструмента деблокували чоловіка та передали його медикам із переломом нижніх кінцівок для подальшої госпіталізації... Всього внаслідок дорожньо-транспортної пригоди отримали травми 5 чоловік, з них 1 дитина (2-х осіб госпіталізовано, 2-м дорослим та дитині медичною службою допомогу надано на місці», - йдеться у повідомленні.

Поліція перевірила водія автомобіля «Хонда Акорд» на вміст алкоголю: прилад показав 1,7 проміле алкоголю при допустимій нормі в 0,2 проміле.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.

Порушнику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Нагадаємо, від початку 2021-го року у Львівській області зафіксували 7 610 дорожньо-транспортних пригод. Така кількість аварії є на 15 відсотків більшою, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

ІА "Вголос": НОВИНИ