У Києві досі триває евакуація хворих діток з Київської міської дитячої лікарні через загрозу рашистського обстрілу.

В інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по медичних закладах у Києві. І що, нібито, в цих лікарнях перебувають військові. У КМДА цей вкид вважають абсолютною брехнею.

На місці чергує багато «швидких». Евакуюють також і сусідню київську шкірно-венерологічну лікарню.

Офіційна заява СБУ

СБУ закликає сприймати будь-які заяви представників білоруської влади з приводу міфічних терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, як прояв інформаційно-психологічних спецоперацій, котрі грають на руку рф. 

Водночас наша країна вже третій рік протидіє ворогу у повномасштабній війні, і всі громадяни розуміють важливість дотримання правил безпеки. Тож і спеціальні служби, і представники місцевої влади реагують на кожну потенційну загрозу згідно з передбаченими протоколами дій. Наразі вживаються усі необхідні заходи, аби знівелювати будь-які негативні наслідки навіть теоретичної загрози, - йдеться в повідомленні.

У СБУ наголошують представникам білоруського режиму, який повністю здав свою країну росії, що їм варто зрозуміти просту річ - люди, котрі захищають Україну від окупантів, є героями, а не терористами. 

Білоруській владі треба не лякати українців псевдозаявами, а думати про те, як не опинитися на лаві підсудних у Гаазі поруч із кремлівським диктатором.

ІА "Вголос": НОВИНИ