У Києві відкрили, а через деякий час накрили наметом пам'ятник, який нагадує очільника Національної поліції Київщини Андрія Нєбитова.

Про це повідомляє УНІАН.

За офіційною версією, пам'ятник був присвячений 30-річчю незалежності України, проте його відкриття відбулося у день народження Нєбитова. Крім того, поліцейські також привітали очільника поліції на Майдані як «начальника УВД» та виклали відеозапис. Згодом, його видалили.

За інформацією поліції, скульптуру встановили на честь  «діючих поліцейських, які захищають життя, права і свободи громадян та охороняють державу під гаслом »Служити та захищати!".

На виготовлення пам'ятника пішло майже 180 кілограмів бронзи, а заввишки він сягає майже 2 метрів.

Згодом, у соціальних мережах помітили схожість пам'ятника поліцейським з Нєбитовим.

«У кожного пам'ятника є свої традиції, є своя магія, є свої історія і майбутнє. Тому, користуючись нагодою, хочу спробувати започаткувати таку традицію. Якщо ви маєте бажання вірно служити в лавах поліції, мати успішну кар'єру, обов'язково зверніться до »Бронзового капітана« і потріть йому жетон. Якщо ви маєте бажання отримати звання й, особливо, достроково, в порядку заохочення - тріть, будь ласка, йому погон. ... Якщо ви маєте бажання мати серйозні успіхи в роботі - трогайте пістолет цього »Бронзового капітана", - заявив Нєбитов при відкритті пам'ятника.

Усім, хто хоче мати стосунок з поліцією очільник Нацполіції порадив фотографуватися з бронзовим захисником та публікувати фото в соцмережах.

Проте через деякий час поліція без пояснення сховала пам'ятник під спеціальним наметом, а поруч розмістила людей у цивільному.

Причину накриття пам'ятника у поліції не повідомили.

Нагадаємо, у Львові стартували роботи зі встановлення пам'ятника Францу-Ксаверу Моцарту на площі Маланюка. Попри те, що не всі львів'яни підтримали цю ініціативу, схоже, пам'ятник у місті таки буде.

ІА "Вголос": НОВИНИ