Чоловік був знайомий з пропагандисткою ще з 2014 року, балотувався до Київської міськради та адміністрував її прокремлівський Telegram-канал.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Пропагандистка дистанційно залучила до інформаційно-підривної діяльності проти України свого давнього соратника і колишнього однопартійця.

Ним виявився 46-річний мешканець столиці, який особисто знайомий з Монтян ще з 2014 року, а згодом навіть балотувався до Київської міськради 8-го скликання від її політсили.

Після початку повномасштабного вторгнення він активно допомагав колаборантці «розкручувати» її проросійський Telegram-канал, який нараховує майже пів мільйона підписників.

Чоловік «модерував» дискусії у коментарях і блокував користувачів серед українських патріотів.

Ба більше, він поширював деструктивний контент і на власних сторінках популярних соцмереж. У своїх «публікаціях» він заперечував причетність російських окупантів до повітряних ударів по цивільних об’єктах України та розповсюджував фейки про ситуацію на фронті.

Наразі слідчі повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ в Україні, глорифікація її учасників).

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ