Мер Києва Віталій Кличко уранці 29 квітня повідомив, що внаслідок влучання російської ракети в багатоповерхівку в Шевченківському районі загинула одна людина. Згодом стало відомо її імʼя — це журналістка «Радіо Свобода» Віра Гирич.

Журналістка «Радіо Свобода» Віра Гирич загинула внаслідок обстрілу російськими окупантами Шевченківського району Києва 28 квітня. Про це повідомив її колега Олександр Демченко.

«Тепер Віри більше немає. Точна російська ракета потрапила у її будинок, Віра пролежала там всю ніч, а знайшли її лише зранку», – написав він.

Інформацію про смерть журналістки в коментарі ІМІ підтвердила головна редактора української служби «Радіо Свобода» Інна Кузнєцова.

Віра Гирич почала працювати в київському бюро Радіо Свобода з 1 лютого 2018 року. До того вона працювала на провідних українських телеканалах.

Також відомо, що внаслідок ракетного удару постраждали щонайменше 10 людей, чотирьох з них госпіталізували.

Нагадаємо, окупанти увечері ,28 квітня, вдарили по Києву. Віталій Кличко повідомив про два влучання.

 

Друзі! Ввечері ворог обстріляв Київ. Два влучання в Шевченківському районі. Всі служби на місці. Інформація про постраждалих уточнюється”, – написав Кличко у Телеграмі.

 

Згодом стало відомо, що під завалами житлового будинку, який постраждав внаслідок вчорашнього ракетного удару по Києву, знайшли загиблого. Розбір завалів триває.

ІА "Вголос": НОВИНИ