У Києві Служба безпеки України затримала колаборанта, який був членом окупаційного «головного управління МВС РФ в Запорізькій області» та брав участь у рейдах проти проукраїнських партизанів в Запорізькій області.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Злочинець виявився мешканцем Маріуполя, який після початку війни переїхав до окупованого на той час Мелітополя.

Там він почав співпрацювати з окупантами. Наприкінці квітня 2022 року його призначили «поліцейським патрульно-постової служби» місцевого підрозділу окупаційного мвс рф. На цій посаді підозрюваний активно брав участь у рейдах російських сил проти учасників руху опору в регіоні.

Встановлено, що він отримував вказівки щодо виявлення місць перебування представників українського підпілля для проведення подальших облав, зокрема руху під назвою «Жовта стрічка».

У липні 2022 року колаборант вирішив «вийти» з цієї псевдоустанови, оскільки розумів, що його чекає невідворотне покарання за злочини. Тоді він переїхав на контрольовану Україні територію.

За даними слідства, злочинець як переселенець прибув до Києва, де намагався приховатись від правосуддя серед своїх знайомих. Правоохоронці затримали чоловіка. За вчинене йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як писав «Вголос», у Міноборони ухвалили рішення щодо офіцера, який побив біля магазину дружину військовослужбовця.

ІА "Вголос": НОВИНИ