Столичні правоохоронці викрили у Києві російського шпигуна.

Затриманим виявився раніше судимий за майнові злочини мешканець Шевченківського району, 1957 року народження.

Про це інформує Національна поліція у телеграмі.

Як розповів начальник Шевченківського управління поліції Ігор Падюк, правоохоронці встановили, що зловмисник «сприяв» диверсійно-розвідувальним групам у Києві:

«Ми провели невідкладний обшук за місцем мешкання затриманого. У ході слідчих дій виявили та вилучили сім одиниць вогнепальної зброї, зокрема гвинтівок з оптичними прицілами, понад 25 одиниць холодної зброї, близько 3 000 набоїв різного калібру, а також автоматичну зброю військового зразка, - йдеться у повідомленні. 

 

 

Також Національна поліція вилучила шеврони окупаційних військових формувань, паспорти часів СССР, літературу пропагандистського та військового характеру. Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у скоєнні злочину. Фігуранту загрожує до семи років розбавлення волі.

Окрім цього, співробітники Служби безпеки України перевіряють затриманого на причетність до вчинення злочинів проти основ Національної безпеки України.

Як писав «Вголос», керівник обласної військової адміністрації Миколаївської області Віталій Кім підтвердив, що рашисти завдали ракетного удару по ЗСУ.

Також ми повідомляли, у передмісті Запоріжжя внаслідок двох ракетних ударів загинули 9 людей, ще 17 поранені.

 

 

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ