45 тисяч гривень на місяць. Стільки в середньому в Україні коштує курс реабілітації для дітей з ДЦП, синдромом Дауна, аутизмом та після лікування онкології.

Але у Києві є центр, який надає послуги з реабілітації для дітей з різними захворюваннями абсолютно безкоштовно. Центр інклюзії та корекції «Єва» відкрився у 2019 році завдяки благодійнику Олегу Кроту та його ГО «Фундація Течія». З моменту свого започаткування центр надав необхідну спеціалізовану допомогу 7 тисячам дітей.

Особливість закладу полягає у тому, що у центрі займаються не лише з дітьми, а й навчать їхніх батьків, щоб були знання та можливості продовжувати важливі вправи і в домашніх умовах.

У центрі працює команда фахівців — реабілітологів, тренерів в басейні, нейрокорекційного психолога, масажистів, арт-терапевтів та логопедів. ГО «Фундація Течія» Олега Крота повністю покриває всі витрати на фонд заробітної плати, купівлю необхідного спеціального обладнання та організацію комфортних умов для перебування дітей з особливими потребами.

Щороку в центрі близько 300 дітей проходять індивідуальну реабілітацію, а також соціалізацію. Соціалізація дітей з особливими потребами – одне з відкритих питань на шляху до їхньої реабілітації, тому у центрі внесли зміни у курс відновлення та ввели групові заняття для підлітків, під час яких вони можуть опановувати нові навички та спілкуватися один з одним.

І хоча ідея створення центру виникла після трагедії – смерті від онкології доньки засновниці центру Світлани Єжової, заклад славиться цілою серією історій зцілення та одужання дітей.

Світлана Єжова обіцяла доньці допомогти іншими хворим дітям і меценат Олег Крот не лише підтримав цю місію та ідею створення спеціалізованого реабілітаційного центру, а й продовжує вкладати кошти у зцілення та одужання маленьких пацієнтів.

Центр інклюзії та корекції «Єва» став місцем надії для багатьох родин, у закладі працюють і з дітьми і з батьками, дбають про соціалізацію та подальше життя підопічних. Тут раді кожному, з турботою та розумінням ставляться до потреб маленьких пацієнтів, дбають про батьків та працюють на результат.

ІА "Вголос": НОВИНИ