Поліція Молдови заявила у неділю, 7 травня, про затримання 27 учасників акції протесту, яку проводить у центрі Кишинева проросійська партія «Шор».

У поліції зазначили, що затримали учасників акції, які поводилися підозріло. Четверо із затриманих уже зізналися поліцейським, що вирішили взяти участь в акції, бо їм пообіцяли винагороду. Поліція нагадала, що за учасників акції відповідають її організатори.

Згодом у поліції розповіли, що виявили у деяких учасників протестів партії «Шор» легкозаймисті речовини, які, за словами протестувальників, вони мали намір використати для підпалу певних об'єктів.

7 травня «Рух для народу», до якого входять активісти та політики, зокрема з проросійської партії «Шор», проводить мітинг у центрі Кишинева. Учасники протесту зібралися біля будівлі парламенту та вимагають відставки президента й законодавчого органу, а також проведення дострокових виборів у країні.

13 квітня Апеляційна палата Кишинева засудила депутата-втікача, лідера партії «Шор» Ілана Шора до 15 років в’язниці із конфіскацією майна на 5 мільярдів леїв (понад 270 мільйонів доларів). Також суд заборонив Шору обіймати посади в банківській системі впродовж п'яти років та конфіскував його активи на користь держави.

ІА "Вголос": НОВИНИ