Відповідний проект рішення внесений на розгляд сесії міської ради 23 березня, передає власкор «Вголосу». 

Наразі невідомо точно, хто вніс проект рішення на сесію. Ймовірно це зробив міський голова Володимир Жгутов, при цьому порушивши регламент. Як прокоментував ситуацію голова постійної освітянської комісії Роман Стецькович, вони, не маючи кворуму, попередньо заслухали декількох осіб з нібито проханням про зміну назв цих вулиць. Проте рішення комісія не ухвалювала і жодні рекомендації стосовно даного питання він не підписував.

Стосовно правомірності розгляду питання про повернення вулицям комуністичних назв на сесії міськради до міського голови також звернулись депутати райради від «Свободи» Анатолій Пушкін та Анатолій Король. Заступник міського голови Ольга Поліщук послалась на рішення комісії, проте не змогла показати підписані рекомендації. Та й на відеоперегляді на сайті міської ради на засіданні комісії факт розгляду даного питання зафіксований не був.

«Зі всього вищесказаного стає зрозуміло, що міський голова зловживає службовим становищем та одноособовим рішенням лобіює інтереси громадян, які не можуть забути комуністичний режим. А також не зважає на те, що вулиці перейменовані згідно з законом про декомунізацію», - зазначив у коментарі Анатолій Пушкін.

Сесія Ківерцівської міської ради відбудеться 23 березня 2017року. Комісія засідала 16 березня 2017 року.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ