Про це повідомляє «Лента.ру» з посиланням на «Associated Press».

Магазини, що мають ліцензію на продаж марихуани, встановили низькі ціни на свій товар: унцію (28,5 грама) можна придбати за 50 доларів. Це знижує вартість одного джойнта (сигарети з наркотиком) до одного долара. Пропозиція буде актуальною у святкові дні – п'ятницю, суботу та неділю. День подяки у США відзначають 29 листопада.

Одна з кондитерських у Денвері – столиці Колорадо – приготувала до свята особливі страви з підвищеним вмістом марихуани. Так, одна порція гарбузового пирога в цьому закладі містить дозу наркотику, еквівалентну одному джойнту.

В одній з місцевих аптек заможним покупцям пропонують марихуану вищого ґатунку. Аптекарі порівнюють свій продукт за дією і якістю з «найкращим бурбоном або скотчем».

Багато магазинів доповнює покупку подарунками (такими як фірмові сумки з тканини або шкарпетки), а також формують подарункові набори. Продавці активно рекламують свій товар і повідомляють про знижки, використовуючи місцеві ЗМІ та соцмережі.

Уперше в США дозволили вирощувати і вживати коноплі в медичних цілях 1996 року в Каліфорнії. Пізніше таке право отримали ще 13 штатів. Колорадо став другим американським штатом, де можна вирощувати, продавати та вживати марихуану не тільки в медичних цілях (першим став штат Вашингтон). З 1 січня 2014 року вона з'явилася в широкому продажі в 30 магазинах по всьому Колорадо, придбати її може будь-яка людина віком понад 21 рік.

ІА "Вголос": НОВИНИ