Політичний аналітик Ярослав Макітра пояснив, чому, на його думку, чинні міністри залишаться на посадах у 2020-му році.

Про це він розповів у коментарі «Вголосу».

«Навряд чи до Нового року можна очікувати якихось глобальних змін у кадрах команди Зеленського. Справа не у хорошій та якісній роботі усіх міністрів, а в тому, що попри усі проблеми, нюанси і прорахунки, особистий рейтинг президента не падає і навіть зростає. Допоки не буде серйозного удару по самому Зеленському, я думаю, що він буде старатись максимально довго утримувати цих людей на своїх посадах.

У команді президента досягнутий внутрішній баланс різних груп впливу і сформована вже певна «органіка». Тому будь-яка зміна, особливо перша, серйозно б’є по всій конструкції і зумовлює перерозподіл сфер впливу», - сказав Макітра.

«А що стосується Авакова, то я не думаю, що його чекає відставка. Якщо судити з того, що Аваков їздив із Зеленським на Нормандські переговори і був присутній на зустрічі, де був Путін і Лавров (це при тому, що Арсен у розшуку в Росії), то не бачу жодних загроз для нього. І той факт, що Зеленський сам прийшов на «презентацію» розслідування справи Шеремета,  свідчить, що є певний рівень довіри президента до Авакова, який тільки посилив свої позиції», - додав експерт.

Читайте повну версію статті: «Не впорались до Нового року»: кого із міністрів звільнить Зеленський?

ІА "Вголос": НОВИНИ