Про це інформує прес-служба ВО «Свобода».

Зокрема, у неділю, 27 грудня, в Івано-Франківську відбулась установча конференція обласної асоціації учасників АТО.

Голова обласної ради Олександр Сич завітав на засідання, щоби спільно з бійцями знайти шляхи вирішення тих проблем, які перед ними постають.

«І на самій конференції, і після її завершення під час зустрічі із керівництвом вийшла ділова і предметна розмова про механізми співпраці Асоціації з обласною радою. Голову Асоціації Тараса Шпука конференція делегувала бути радником голови обласної ради з усіх питань соціального захисту учасників АТО та їхніх сімей. Окрім того, домовилися, що в кожну постійну депутатську комісію обласної ради Асоціація делегує свого радника з правом дорадчого голосу. Кожному з них готовий надати статус радника голови обласної ради на громадських засадах. Отже, всі наболілі проблеми постараємося вирішувати оперативно й конструктивно, а тим самим унеможливимо різним пройдивістам маніпулювати іменем та подвигом новітніх героїв», – написав голова обласної ради.

Окрім того, на конференції учасники АТО обрали керівництво Асоціації. Головою став Тарас Шпук, Долик Андрій – 1-й заступник, Парцей Роман – заступник, Андріїв Василь – секретар.

Нагадаємо, минулого тижня на сесії Івано-Франківської облради виникла суперечка, адже депутати не підтримали пропозицію бійців про створення спеціалізованої комісії у справах учасників АТО. Це було неможливо, оскільки за регламентом комісія може складатися тільки з депутатів облради. Окрім того, одна комісія не може займатися всіма питаннями, які хвилюють бійців, адже для цього є профільні департаменти.

ІА "Вголос": НОВИНИ