Член Палати представників Сполучених Штатів Адам Кінзінгер оголосив про внесення спільної резолюції, що дозволить використання американської армії для захисту територіальної цілісності України.

Про це повідомляє офіційний сайт конгресмена, пише РБК-Україна.

Конгресмен від штату Іллінойс прагне дозволити використання армії США в Україні в разі ескалації війни президентом РФ Володимиром Путіним.

Резолюція покликана надати американському президенту повноваження реагувати на сценарій, за якого Росія використає хімічну, біологічну чи ядерну зброю проти України.

«Сьогодні в Америки є можливість знову заявити про свою підтримку людей, що прагнуть свободи та твердо протистоять авторитаризму. Поспілкувавшись із держсекретарем Блінкеном і почувши його серйозну занепокоєність щодо застосування Путіним хімічної зброї, я впевнений, що Сполучені Штати продемонструють міжнародній спільноті, що ми не потерпимо безглуздого насильства», – заявив Кінзінгер.

Член Палати представників також процитував Байдена, який заявив про необхідність «зупинити Путіна». Конгресмен упевнений, що для такої цілі резолюція надасть необхідні інструменти.

Нагадаємо, сьогодні у Києві з офіційним візитом перебуває спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що Сполучені Штати є лідером потужної підтримки України в боротьбі з агресією РФ.

«Дякуємо, що допомагаєте захищати суверенітет і територіальну цілісність нашої держави!», - написав Зеленський.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ