Про це інформує власкор «Вголосу».

Нові тарифи були затверджені на позачерговому засіданні виконавчого комітету. Звертаючись до членів виконкому, міський голова Олег Кіндер наголосив, що питання вивчалось й аналізувалось міською владою. Адже йдеться водночас про інтереси громади і комунального підприємства.

Як зазначив директор ПТМ «Ковельтепло» Володимир Бойко, для підприємства тарифи затверджувались у 2009 році. Їх перегляд відбувався шляхом коригування за окремими статтями витрат. Серед обгрунтувань зміни вартості послуг Володимир Іванович назвав зростання цін на паливно-енергетичні та інші матеріальні ресурси, збільшення розміру заробітної плати, врахування витрат на амортизацію тощо.

Доповіла про формування тарифів заступник директора-начальник планово-економічного відділу  ПТМ «Ковельтепло» Тетяна Яковук. Вона зауважила, що  розрахунки тарифів на теплову енергію проведенні з урахуванням розподілу витрат за видами ліцензійної діяльності  з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії.         

Загалом вартість послуг для населення зросте на 16 відсотків. При тому у структурі тарифу, за запевненням влади, закладено нульовий рівень рентабельності.

Відповідно до прийнятого рішення виконкому встановлено наступні тарифи:   

Для потреб населення на теплову енергію – 1530,41 грн./Гкал з ПДВ, на послугу з централізованого опалення – 1571,11 грн./Гкал з ПДВ;  33,23 грн./м2 з ПДВ;

на послугу з централізованого постачання гарячої води:

для потреб населення – 85,42 грн./м3 з ПДВ;

для потреб управителів багатоквартирних будинків – 82,98 грн./ м3 з ПДВ.

Термін дії тарифів – 2017-2018 роки.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ