Сьогодні, 8 квітня, російські окупаційні війська скинули ракети по залізничному вокзалі міста Краматорськ, що на Донеччині.

В результаті обстрілів 40 осіб загинуло, а понад 100 дістали поранення. Серед жертв ракетного удару опинились й діти. Точна кількість їх - невідома.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції Донецької області.

«Вже відомо про 40 загиблих, серед яких є діти, та близько 100 поранених.  Допомога надається всім, хто її потребує», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що окупанти застосували касетний Іскандер. 

Наразі на місці трагедії перебувають поліцейські, рятувальники, вибухотехніки та медики. 

У поліції додали, що ракета влучила в зал очікування. Там перебували сотні людей, які очікували на евакуаційний потяг. 

«Це ще один доказ того, що росія жорстоко, по-варварськи знищує мирне населення України, з єдиною метою – вбити», - додали правоохоронці

Наразі правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.438 КК України (Порушення законів та звичаїв війни). 

Представник Служби безпеки України Артем Дехтяренко зазначив, що під час ракетного удару на залізничному вокзалі загинуло четверо дітей і 35 дорослих.

Вголос раніше писав, що на залізничному вокзалі в момент ракетних ударів перебували місцеві жителі, які готувались до евакуації в більш безпечні райони.

«Рашисти добре знали, куди цілять і чого хочуть: вони хочуть посіяти паніку і страх, хочуть взяти у заручники якомога більше мирних людей. Російська федерація - країна нелюдів і злочинців. Зло має бути зупинене!», - зазначив очільник Донецької ОВА Павло Кириленко.

Президент України Володимир Зеленський вже відреагував на трагедію в Краматорську.

«Окупанти вдарили «Точкою-У» по залізничному вокзалу Краматорська, де перебували тисячі мирних українців, очікуючи на евакуацію… Близько 30 загиблих, близько 100 осіб дістали поранення різного ступеня тяжкості. Поліція та рятувальники вже на місці. Російські нелюди не полишають своїх методів. Не маючи сил та сміливості протистояти нам на полі бою, вони цинічно знищують цивільне населення. Це зло, яке не має меж. І якщо воно не буде покаране, то ніколи не зупиниться», - написав Зеленський.

ІА "Вголос": НОВИНИ