На засіданні законодавчих зборів приморського краю рф депутат від компартії росії Леонід Васюкевич зачитав звернення до путіна з вимогою припинити «спеціальну військову операцію» в Україні.

Про це повідомляє у ТГ-каналі місцеве видання Newsbox24.tv.


«Ми розуміємо, якщо наша держава не припинить військову операцію, то сиріт у нашій країні стане ще більше. Під час військової операції гинуть і стають інвалідами молоді люди, які могли б принести величезну користь нашій країні», - заявив Васюкевич.

За його словами, окрім нього, звернення підписали депутати Наталія Кочугова, Олександр Сустов та Геннадій Шульга.

Голова приморського парламенту Олександр Ролик спробував перебити колегу і навіть зробив йому зауваження, але за нього заступився Шульга.

«Коммерсант» повідомляє, що губернатор примор'я Олег Кожем'яко, який був присутній у залі, назвав Васюкевича «зрадником» і закликав вивести його із зали разом із Шульгою, який підтримав колегу. В результаті обох комуністів позбавили права голосу на засіданні.

Лідер фракції компартії росії у крайовому парламенті Анатолій Долгачов назвав виступ своїх однопартійців неузгодженим демаршем і пообіцяв вжити «найжорсткіших заходів».

Як писав «Вголос», керівник Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан розповів про переміщення білоруських військових на кордоні з Україною і ймовірність атаки на півночі країни.

ІА "Вголос": НОВИНИ