Сьогодні, у понеділок, 11 січня, у Кремлі відбувається зустріч Президента Росії Володимира Путін із президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим та прем’єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном для обговорення наступних дій щодо врегулюванння ситуації в Нагірному Карабасі.

Про це інформує офіційний сайт Кремля.

Лідери держав зібралися для того, щоб розглянути процес втілення спільної заяви від 9 листопада 2020 року.

Ініціатором зустрічі став Путін. Зокрема він вважав за потрібне розглянути проблеми діяльності російських миротворців на території анклаву, уточнення ліній розмежування, вирішення гуманітарних проблем, охорону культурних об'єктів. На його думку, також важливо налагодити економічні, торговельні і транспортні зв’язки в Карабасі. Ці проблеми буде вирішувати спецальна тристороння робоча група під головуванням віцепрем’єрів усіх трьох країн-учасниць переговорів.

Глава РФ запевнив, що зараз у Карабасі спокійна обстановка, а від 14 листопада 2020 року туди повернулися 48 тис. біженців.

Нагадаємо, що 27 вересня розпочався збройних конфлікт у Нагірному Карабасі. 9 листопада 2020 президент Азербайджану, прем’єр Вірменії і президент Росії підписали угоду про припинення війни. Територію регіону зайняли російські миротворці, а Вірменія та Азербайджан здійснили обмін полоненими.

До слова, режим перемир'я в Нагірному Карабасі неодноразово порушували.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ