У Кремлі заявили, що все ще чекають прийняття Україною озвучених Росією вимог. Називаючи це не "територіальними" поступками, а "визнанням" ситуації як такої.

Про це повідомляє «РІА Новини».


Москва чекає від Києва прийняття вимог Москви та усвідомлення ситуації де-факто, реальної ситуації, яка існує", - заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Відповідаючи на питання журналіста, чи це, зокрема, стосується «територіальних поступок», той відповів: «це не територіальні поступки. Києву потрібно, ще раз повторюю, визнати ситуацію де-факто і просто тверезо оцінити».

Що хоче Росія?

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у Кремлі неодноразово висували свої «вимоги» до української сторони для припинення бойових дій, серед яких: нейтральний статус (щоб країна не вступила до НАТО), визнання Криму російським, демілітаризація і «денацифікація».

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що деякі геополітики пропонують Україні піти на поступки Росії і віддати території заради ілюзії миру. На що Зеленський відповів - «ми маємо зробити все можливе, щоб у світі з'явилася стійка звичка - брати до уваги Україну».

Нагадаємо, прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін перебуває з візитом в Україні. Вона вже відвідала Ірпінь та Бучу.

Зазначимо, митрополит ПЦУ Епіфаній звернувся до Предстоятелів усіх інших Помісних Церков світового православ'я з проханням засудити слова і дії Патріарха Кирила, «який з амвона підтримує кровопролитну війну проти України» і є одним з творців ідеології «русского мира».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ