У п’ятницю, 3 вересня, в тимчасово окупованому Росією Криму затримали заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова.

Крім Джелялова окупанти затримали ще чотирьох кримських татар. Їм інкримінують «диверсію» та хочуть засудити на 12-15 років.

Нещодавно стало відомо, що росіяни катували Джелялова. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Дві доби члени родини заступника глави Меджлісу не знали, де утримують Нарімана. У прокурора дізналися, що Джелялова катували та жорстоко з ним поводились. Це воєнний злочин, адже застосовувати тортури до людей та нелегально їх ув’язнювати заборонено.

Так званий «київський районний» суд Сімферополя арештував чоловіка на два місяці. Про це розповіли на сторінці організації «Кримська солідарність» в соціальних мережах.

Джелялова підозрюють у «тяжкому злочині». Взяли під варту через те, що він нібито може переховуватися від слідства. Під час засідання Наріман заявив, що усі звинувачення безпідставні та не доведені. Основний мотив дій окупантів – ізолювати його від суспільства.

Як писав «Вголос», у Путіна звинуватили Україну в дискримінації російської мови. У Росії переконані, що Україна «воює» проти російської мови. 

ІА "Вголос": НОВИНИ