Правоохоронці затримали переселенку в Кривому Розі, яка 2022 року допомагала росіянам проводити незаконний «референдум» у Херсонській області.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, колаборантом виявилася мешканка Новокаховської міської громади. На початку повномасштабного вторгнення РФ жінка підтримала російських загарбників і запропонувала їм свою допомогу у війні проти України.

Під час фейкового плебісциту жінка входила до російського «виборчкому» в захопленому на той час селищі Веселе Каховського району.

У супроводі озброєних загарбників вона обходила приватні домоволодіння і закликала місцевих жителів «проголосувати за приєднання» регіону до РФ.

Після звільнення громади колаборантка під виглядом переселенки виїхала до Кривого Рогу, де намагалася переховуватися від правосуддя.

Крім того, перебуваючи в місті, фігурантка оформила документи на отримання соціальних виплат і житла.

У результаті стабілізаційних заходів співробітники СБУ викрили зловмисницю, встановили її місцезнаходження та затримали.

Наразі вона під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

ІА "Вголос": НОВИНИ