При цьому, в області відбулось зниження цін на продукти харчування на 0,3%, побутову техніку – у середньому на 1%, ритуальні послуги – на 31%.
З продуктів харчування найбільше подешевшали огірки свіжі (на 20%), гриби свіжі (на 11%), цукор, банани (на 7%), молоко (на 5%), сир м’який, часник (на 4%), яйця, сметана (на 3%), масло вершкове (на 2%).
Дещо знизились ціни на рис, яловичину, свинину, фарш м’ясний, сало, йогурти, олію, сухофрукти, фруктові соки.
Водночас, зросли ціни на моркву – на 7%, оселедці – на 6%, птицю, помідори свіжі, бобові, какао – на 5%, капусту свіжу, буряки – на 4%, маргарин, субпродукти курячі, шоколад, горіхи – на 3%.
Разом з тим, відбулось підвищення цін на тверде паливо (на 7%), послуги санаторно-курортних установ (на 5%), кабельного телебачення (на 4%), бензин, проїзд у міжміському автобусі, перебування дітей у дошкільних закладах, ювелірні вироби з золота (на 2%).
Статуправління відзначає, що у квітні стабілізувались ціни на медикаменти, одяг і взуття, житлово-комунальні послуги, послуги зв’язку, спорту та відпочинку.
З початку року (за січень-квітень) приріст споживчих цін в Україні становив 4,4%, у
Львівській області – 4,9%. У відповідному періоді 2009 року інфляція була вищою і становила в Україні 6,9%, у Львівській області – 7,6%.
З початку року найбільше підвищення цін спостерігалось на продукти харчування та безалкогольні напої (на 8%), алкогольні і тютюнові вироби та сфері транспорту (на 5%).
Зокрема, овочі подорожчали у середньому на 36%, цукор і солодощі – на 17%, бензин – на 14%, молоко, сир та яйця – на 8%, фрукти – на 16%, тютюнові вироби – на 8%, риба та рибопродукти – на 6%, алкогольні – на 4%, олія та жири – на 3%.
При цьому, в Україні в квітні була зафіксована дефляція.
ІА "Вголос": НОВИНИ