Про це повідомляє видання ZDG.

У квартирі міністра транспорту Молдови Юрія Кірінчука вранці 27 квітня відбувся обшук. Його підозрюють в участі в корупційній схемі, в якій фігурують проекти, що фінансуються з європейських фондів. Це найбільша антикорупційна справа в країні, зазначає видання.

Молдовське Національне агентство з боротьби з корупцією провело обшуки також у кабінеті та авто підозрюваного міністра.

«НЦБК і прокурори проводять обшуки в кабінеті міністра транспорту і дорожньої інфраструктури, що проходить у справі про корупцію. Раніше, прокурори зробили дії по кримінальному переслідуванню за місцем проживання чиновника і в його автомобілі», — повідомляє НЦКБ.

Обшуки також провели у представників молдовської Держадміністрації автомобільних доріг.

«Вранці 27 квітня почалися обшуки за адресами мешкання чиновників Міністерства транспорту та представників ряду компаній. Обшуки в Держадміністрації автомобільних доріг, в кабінеті керівника цієї установи, проводяться в рамках кримінальної справи, порушеної за фактами корупції, в якому фігурують і проекти, що фінансуються з європейських фондів», — повідомляє речниця НЦБК Анжела Старинська.

Також, прес-секретарка НЦБК повідомила, що сьогодні був затриманий, в.о. генерального директора молдовської адміністрації автомобільних доріг В'ячеслав Телеман.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ