[media=87340,87342,87343,87345,87347,87349,87350,87352,87354,87356] 

Водночас астрологічний китайський Новий рік Кози (сонячний) настає з початком весни, йдеться на сайті Новий рік 2015.

Сотні мільйонів жителів Китаю їдуть до своїх родин для святкування китайського (місячного) Нового року. Ці поїздки вважають наймасштабнішою у світі щорічною міграцією людей, пише ВВС.

Китайці святкують Новий рік 15 днів. Кожен день має особливе значення, яке залежить від місцевих традицій. Але спочатку, до приходу нового року, будинки ретельно прибирають і прикрашають, щоб привернути удачу. Свято завершується на 15 день фестивалем ліхтарів.

Згідно зі східними традиціями, не можна зустрічати новий рік з боргами, інакше їх буде дуже складно віддати.

На сході червоний колір означає сонце, радість, щастя і захищає від злих духів. Тому для зустрічі китайського Нового року будинок обов'язково треба прикрасити в червоних відтінках. По всьому будинку варто розставити вази зі стиглими мандаринами – вони уособлюють багатство й достаток. Крім мандаринів, будинок можна прикрасити квітами персика та абрикоса – вони символізуватимуть нові починання.

За традицією, на китайський Новий рік обов'язково одягають новий одяг. Це роблять для того, щоб не перенести в новий рік минулорічні проблеми. Цього дня необхідно бути з усіма винятково ввічливими, навіть з неприємними людьми. У жодному разі не можна вимовляти слова, які асоціюються з бідами і нещастями.

Багатий стіл на китайський Новий рік 2015 – запорука успіху і процвітання. На новорічному столі повинні бути як традиційні східні страви: рис – символ багатства, локшина – символ довголіття, риба – символ процвітання, так і страви, які задобрять Козу, покровительку 2015 року. Так, це можуть бути різноманітні салати, свіжі фрукти, морепродукти і солодка випічка.

ІА "Вголос": НОВИНИ