Про це повідомляє Радіо Свобода.

За інформацією прес-служби комітету, Київський апеляційний господарський суд 6 червня відмовив у задоволенні апеляційної скарги Київської міської ради на рішення суду першої інстанції, відповідно до якого Київрада мала скасувати заборону на реалізацію алкоголю в стаціонарних об'єктах торгівлі в нічний час.

Київське обласне відділення Антимонопольного комітету України повідомило, що 10 квітня Господарський суд Києва зобов’язав Київраду скасувати рішення про обмеження продажу алкоголю. Проте Київська міськрада подала апеляційну скаргу на це рішення.

У вересні минулого року Київська міська рада ухвалила рішення про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв і пива в стаціонарних об’єктах торгівлі (магазинах і торговельних мережах) з 23:00 до 10:00. Проте це рішення не стосується закладів ресторанного та швидкого харчування.

В Антимонопольному комітеті це рішення Київради визнали порушенням у вигляді вчинення антиконкурентних дій органом місцевого самоврядування, що полягає у встановленні не передбаченої законами України заборони та обмеження самостійності підприємств щодо реалізації товарів.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ