Про це повідомляє Держсанепідслужба України.

Санітарні паспорти 10 міських пляжів Києва підписав т.в.о. голови Держсанепідслужби Святослав Протас.

«Санітарний паспорт свідчить про те, що балансоутримувач готує рекреаційну зону для безпечного відпочинку, адже без перевірки якості води та ґрунту людина може зазнати травм або інфікуватися», – зазначив Святослав Протас.

Перед отриманням санітарного паспорта на території пляжу проводять низку заходів. Водолази обстежують акваторію водойми, фахівці Держсанепідслужби перевіряють якість води та ґрунту.

Лабораторні дослідження показали, що у столичних зонах рекреації досліджувані проби води поверхневих водойм за санітарно-хімічними, мікробіологічними, вірусологічними та паразитологічними показниками відповідають чинним вимогам на семи пляжах: Чорторий, Молодіжний, Дитячий, Золотий, Передмістна Слобідка, Венеція, Центральний, а також на трьох озерах – Вербне, Пуща-Водиця, Райдуга досліджувані проби води поверхневих водойм за санітарно–хімічними, мікробіологічними, вірусологічними, паразитологічними показниками відповідають чинним вимогам.

Ще один пляж наразі не отримав санітарний паспорт через відхилення якості води питних фонтанчиків за мікробіологічними показниками. Після вжиття відповідних заходів і підтвердження безпечності якості води питних фонтанчиків його також можуть відкрити для експлуатації.

ІА "Вголос": НОВИНИ