Сьогодні, 27 січня, у Києві відбулася реконструкція бою за завод «Арсенал» між військами Української Народної Республіки (УНР) і більшовиками, які вчинили збройний заколот.

Військові реконструктори відтворили події в українській столиці 101-річної давнини, коли воїни УНР збройно протистояли більшовикам.

Захід організувала ВО «Свобода».

Перед початком відтворення знакового збройного протистояння до присутніх звернувся кандидат у президенти України від об’єднаних сил націоналістів, голова секретаріату ВО «Свобода» Руслан Кошулинський.

«Історія не вчителька, історія - порадниця. Вона вже навчила нас трьом речам. Не можна віддавати ворогові душу, зброю і владу. Зараз ворог той самий. Сторіччя тому він надіслав своїх агітаторів і вкрав українську душу. Те саме вони роблять зараз. Для них головне захоплювати і вбивати. Але повинні розуміти: зброя - як механізм миру в Україні. 25 років знищували Збройні сили України. Якби не були знищені Збройні сили - навіть не подумав би ворог наступати. Будемо мати душу, свою ідеологію, свою потужну зброю - ніхто не займе нашої землі», - заявив він.

Разом з тим, народний депутат України, заступник Голови ВО «Свобода» Андрій Іллєнко наголосив, що «бій під Крутами, бій за завод »Арсенал« і бій за Донецький аеропорт – це битви однієї війни». «І ми зобов’язані поставити в ній вирішальну переможну крапку», - додав він.

https://www.facebook.com/andriy.illenko/videos/2817720411602064/

По завершенню реконструкції націоналісти традиційно пройшли смолоскипним маршем до Аскольдової могили, де щорічно відбувається вшанування полеглих Героїв Крут.

ІА "Вголос": НОВИНИ