Київрада перейменувала проспект Космонавта Комарова у Києві – на проспект Любомира Гузара, а вулицю Виборзьку у Солом’янському районі – на вулицю Олекси Тихого.

Про це повідомляється на сайті міськради, сайт Київської міської адміністрації.

Зазначається, що на пленарному засіданні Київської міської ради депутати перейменували проспект Космонавта Комарова на честь архієпископа Любомира Гузара.

У КМДА нагадали, що в разі перейменування вулиці немає потреби змінювати адресу реєстрації у паспорті, це можна зробити лише за власним бажанням.

Залишаться чинними і документи на право власності, авто та інші правовстановлюючі документи,у яких зазначена стара назва вулиць.

Також перейменування вулиці жодним чином не впливає на реалізацію виборчого права.

Зазначимо, що:

Любомир Гузар – видатний український релігійний діяч, патріарх – предстоятель Української Греко-Католицької Церкви, член ініціативної групи «Першого грудня». Помер у Києві, похований у столичному Патріаршому соборі.

Олекса Тихий – український дисидент, правозахисник, мовознавець і педагог. Виступав на захист української мови, член-засновник Української Гельсінської групи, киянин. Помер в ув’язненні, перепохований на Байковому кладовищі.

Як писав «Вголос», Інститут нацпам’яті оскаржив повернення проспектам Бандери і Шухевича старих назв. 

Український інститут національної пам’яті подав апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо скасування рішень Київради про перейменування проспектів Московського і Ватутіна на честь Степана Бандери і Романа Шухевича.

ІА "Вголос": НОВИНИ