Департамент молоді та спорту планує поетапне відновлення роботи спортивних шкіл і громадських організацій після завершення карантинних обмежень.

Про це заявила в.о. директора Департаменту молоді та спорту Людмила Панченко, повідомляє пресслужба КМДА.

«У період карантину більшість спортсменів, учнів дитячо-юнацьких спортивних шкіл та небайдужих до спорту людей столиці були змушені обмежити себе у заняттях спортом. У цей час завданням Департаменту стало коригування бюджету на 2020 рік та максимальна підготовка до відновлення роботи спортивних закладів міста», – повідомила Панченко.

Також вона додала, що планується поступово впроваджувати нові проєкти та долучатися до проведення чемпіонатів.

«Ми вже запланували участь у 8-ми офіційних урочистостях з нагоди проведення міжнародних і світових змагань. До того ж, місто буде насичене молодіжними проєктами, серед яких заходи до Дня молоді, два київські марафони, «Кубок мера Києва» з масового футболу та вручення 50-ти лауреатам премії Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України – міста-героя Києва у 2020 році», – сказала Панченко.

Усі заходи заплановано з відкритою датою та залежать від етапів зняття карантинних обмежень у столиці.

Як відомо, уряд з 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, було зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення. З 28 березня Україна повністю закрила кордон для регулярного сполучення, в тому числі і для авіасполучення.

24 квітня прем'єр-міністр Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з 5 етапів.

Перші послаблення карантинних обмежень в Україні стартували з 11 травня. Наразі карантин продовжено до 22 травня.

Також, з 22 травня в рамках нового етапу послаблення карантину в Україні дозволять проводити спортивні змагання без глядачів, відкриття готелів, проведення ЗНО, запуск громадського транспорту і роботу дошкільних закладів.

ІА "Вголос": НОВИНИ