Працівники Національної поліції затримали і склали адміністративні протоколи на двох активістів, які знімали будівництво житлового комплексу по вул. Кудряшова, 8-10 у Києві. Про це у Facebook повідомив громадський активіст, експерт з будівництва Георгій Могильний.

Затримання і складення протоколу відбулося 30 березня.

Як сказано у протоколах, активісти брали участь «у людному заході… , у якому приймали участь понад 10 осіб, чим порушили вимоги пункту 2 постанови Кабміну від 11 березня 2020 року». Цією постановою встановлюється карантин на всій території України і забороняється проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Вони сплатять штраф від 17 до 34 тис грн.

При цьому, як пише Могильний, активістів було менше ніж 10 осіб. «Ви нічого не порушували і понад десятеро не збиралися? Не проблема – орли Авакова порахують перехожих, щоби потрібне число назбиралося».

Наприкінці лютого ДАБІ зупинило будівництво на вул. Кудряшова, 8-10. Однак, попри це будівництво триває, що і намагалися зафіксувати активісти.

Нагадаємо, на вул. Кудряшова, 8-10 будується житловий комплекс City Hub, що включатиме дві 18-поверхівки.

Будівництво ведеться на ділянках, які  КМДА у 2017 році передала у постійне користування Національній академії внутрішніх справ для обслуговування та експлуатації навчальних корпусів та гуртожитку.

У жовтні 2019 року Національна академія внутрішніх справ як замовник та ТОВ «БК «Інтергал-Буд» як генпідрядник отримали дозвіл на реконструкцію гуртожитків на вул. Кудряшова, 8-10. Однак, насправді там будують житловий комплекс.

Власниками ТОВ «БК «Інтергал-Буд» є дочірнє підприємство «Інтергал-Буд» ТОВ «Фірма «Інтергал» (99,99%) та Ігор Кухар зі Львова (0,01%). Власником дочірнього підприємства є ПАТ «Інтергалбудінвест» недиверсифікованого виду закритого типу ТОВ «КУА «Крістал Ессет Менеджмент». власником останнього значиться Сергій Чумак, керівником – Валерій Кулаков. Кулаков на парламентських виборах 2012 року був довіреною особою нардепа Володимира Зубика (сьогодні входить до депутатської групи «Відродження», раніше представляв «Партію регіонів»). Також Кулаков допомагав Зубику з 5 по 8 скликання ВРУ. Чумак у 2017 році позичив Зубику 2,5 млн грн.

Відзначимо, що ще майже 30 га, що перебувають у користуванні Національної академії внутрішніх справ на 22 км Харківського шосе у Києві і мають рекреаційне призначення, також забудовуються житловим комплексом.

ІА "Вголос": НОВИНИ