У понеділок, 22 лютого, в аеропорту «Бориспіль» (біля Києва) терміново посадили літак, на борту якого перебував топ-фігурант справи «Приватбанку» Володимир Яценко.

Про це інформує «Українська правда» з посиланням на джерело в поліції.

Згідно з інформацією ЗМІ, чоловіку інкримінують привласнення майна. Раніше він працював першим заступником керівника правління «Приватбанку».

У пресслужбі НАБУ додали, що затриманий летів до Австрії. Підозрюваний сів на літак у Дніпрі. Тоді керівник НАБУ спільно з детективами терміново звернулися до Державної авіаслужби. Літак посадили біля Києва.

У Національному антикорупційному бюро додали, що це одне із найгучніших кримінальних проваджень в нашій державі. Сьогодні зранку Генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозру Яценку.

Відомо, що колишні топ-посадовці "Приватбанку« часто приїжджають в Україну, хоча живуть в Швейцарії та Австрії. Маршрут Яценка часто був однаковим Женева-Відень-Україна.

Минулого року за позовами колишній акціонерів та топ-менеджерів »Приватбанку" відкрили провадження. Суд просили визнати недійсними договори про купівлю акцій, укладені під час націоналізації банку наприкінці 2016 року.

Міноритарний пакет Яценка складає 0,3 %. Він також є серед позивачів.

Читайте більше новин від Вголосу:

ІА "Вголос": НОВИНИ