Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Зокрема, сьогодні допитують заступника голови Одеської обласної «Свободи», першого номера від «Свободи» до Одеської облради Костянтина Васильця, ще двох заступників очільника одеської «Свободи» Павла Кириленка – Олександра Станкова та Гліба Громова.

О 12:00 розпочався допит заступника голови ВО «Свобода», очільника волинської «Свободи» Анатолія Вітіва.

Лідер націоналістичного об’єднання Олег Тягнибок, який прийшов підтримати побратимів, наголосив, що міліція й далі виконує політичне замовлення, тому розправа над «Свободою» триває.

«Хлопці брали учать у мирній акції протесту 31 серпня, і я вже навіть не сумніваюся, що саме влада організувала провокацію, яка їй була абсолютно вигідна. На превеликий жаль, слідство провадять однобоко, що вкотре підтверджує факт виконання політичного замовлення. Влада вигадала одну версію з терактом – і більше версій немає. Коли я був на слідстві, то спитав, як вони оцінюють дії заступника міністра МВС Василя Паскала, який активно «працював» за режиму Януковича проти правого руху, а під час акції давав вказівки кидати димові шашки назад у скупчення людей, спитав у слідства – чи правда, що Паскал майже щотижня їздить у Донецьк, чи правда, що час від часу їздить у російський Ростов? Якщо так, то пазли укладатимуться в зовсім іншу картинку...

Влада вигадала сценарій подій, наперед призначила «винних» і тепер під свій сценарій, під цих «винних», підтасовує факти. Ба більше, щодо хлопців, які зараз перебувають в ІТТ, майже не проводять слідчих дій. Фактично ці горе-слідчі не знають, як зліпити докупи ту фантастичну й божевільну справу, яку самі вигадали, а молоді хлопці ні за що сидять за ґратами. Ми захищатимемо кожного – не тільки «свободівців», а й усіх українців-патріотів, які потрапляють під репресивну машину влади, яка гадає, що вхопила Бога за бороду. Бо головне – законність, якої вони повинні дотримуватися!» – заявив Олег Тягнибок.

Очільник Одеської обласної «Свободи» Павло Кириленко зазначив: «Ми проводили мирну акцію біля парламенту і не чинили жодних протиправних дій. Усе розслідування після трагедії має на меті не знайти справжніх винуватців, а розправитися зі «Свободою». Однак правда – за нами! Ми, без сумніву, вийдемо переможцями і з цього випробування!».

Як стало відомо, приблизно о 12:20 одеські «свободівці» вийшли з допиту і повідомили, що всім трьом вручили ще одну повістку на четвер, 1 жовтня. Об 11:00 вони повинні знову з’явитися до слідчого управління. За словами Костянтина Васильця, допитали тільки його, решту двох націоналістів узагалі не допитували, бо слідчим «не подобається, що всі троє мають одного адвоката».

ІА "Вголос": НОВИНИ