Сьогодні у Києві після опівночі відбулася погоня поліцейських за порушником правил дорожнього руху, який не реагував на заклики зупинитися. Правоохоронцям довелося відкрити вогонь.

Про це інформують на офіційній Facebook-сторінці Патрульної поліції Києва.

Правоохоронці на площі Шевченка в Оболонському районі складали протокол на водія, який перебував у нетверезому стані. Водночас вони зупиняли автомобілі, які проїжджали поруч, щоб залучити свідків. Серед таких був автомобіль Hyundai, який не зупинився на вимогу інспектора, а навпаки пришвидшив хід.

У зв'язку з цим патруль розпочав погоню за порушником. Під час втечі водій Hyundai багато разів порушив правила дорожнього руху. Він проїжджав перехрестя на заборонені сигнали світлофора, а також врізався у інший транспортний засіб. Правоохоронці викликали підмогу.

Патрульні намагалися заблокувати втікача на проспекті Правди, проте він спробував збити одного з поліцейських і врізався у службовий автомобіль Toyota Prius. Правоохоронець у відповідь кілька разів вистрелив у Hyundai згідно з п. 7 ч. 4 ст. 46 ЗУ «Про Національну поліцію України» і поцілив водієві в голову. Авто зупинилося. Правоохоронці надали першу медичну допомогу порушникові і викликали медиків. Водія госпіталізували та прооперували.

Під час обшуку поліцейські виявили серед його речей пакетик із білим порошком, який нагадує наркотики. Наразі триває слідство.

Читайте більше новин за посиланням:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ