Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь в заході беруть представники Всеукраїнської громадської організації «Об'єднання дружин і матерів бійців-учасників АТО», бійці батальйону «Донбас», а також представники духовенства та громадськості.

Представники батальйону «Донбас» наполягають на справедливому та об'єктивному розслідуванні Іловайської трагедії. 

Ініціатори акції зауважили, що офіційно запрошені представники ГПУ та Генштабу на захід не прийшли. Від урядовців була присутня заступниця міністра соціальної політики Наталка Федорович, яка розповіла, що днями на розгляд урядового комітету буде винесено пропозиції щодо розширення категорії осіб, які матимуть право на отримання коштів для придбання квартир. За її словами, існуючий квартирний список поповнюється учасниками добровольчих батальйонів і волонтерами. Ця програма зручна тим, що не чиновники обирають квартири, а самі люди мають право придбати житло у будь-якому місті країни, без прив'язки до прописки, уточнила Федорович.

На території Михайлівського собору у Києві відкрилася пересувна виставка у пам'ять про бійців АТО, які загинули під Іловайськом та Савур-Могилою у серпні 2014 року. 

Експозиція працюватиме 28 та 29 серпня – це дні, коли сталася Іловайська трагедія. Тут представлені матеріали, що розповідають про події на Сході України, про загиблих у результаті військової агресії РФ.

За офіційними даними, у боях під Іловайськом загинуло 366 бійців, ще 158 вважаються зниклими безвісти.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ