За два місяці у Києві запрацює електронний квиток для проїзду у громадському транспорті.

Про це повідомляє сайт міської влади Києва.

"1 листопада почалося тестування системи. Це технічне тестування, яке проводитимуть профільні спеціалісти. Нині квитка у продажу немає", — зазначила начальник управління інформаційного забезпечення Київської адміністрації Катерина Баранова.

За словами Баранової, це тестування триватиме орієнтовно два місяці, і після цього запрацює електронний квиток.

"Тоді пасажири зможуть купити електронний квиток і скористатися ним для оплати проїзду", — сказала представник КМДА.

Пробна експлуатація триватиме до 31 жовтня 2019 року.

Зазначається, що в період дослідної експлуатації право на проїзд пасажиру надаватиметься на підставі: електронного квитка (у вигляді транспортної картки чи одноразового QR-коду); проїзних квитків; посвідчення чи довідки, що дає право на пільговий проїзд; студентського (учнівського) квитка чи електронної пластикової "Картки киянина".

Планується, що е-квиток повноцінно запрацює на всіх видах міського пасажирського транспорту з 31 жовтня 2019 року.

Про старт продажу транспортних карток обіцяють повідомити додатково.

Також наголошується, що е-квиток дозволить пасажирам наземного транспорту зекономити при його придбанні більше дев'яти поїздок.

"Якщо разова поїздка коштує 8 гривень, то купуючи одночасно від 10 до 19 поїздок, за кожну з них пасажир сплачуватиме 7,7 гривні. Тариф на одну поїздку при придбанні від 20 до 29 поїздок складатиме 7,4 гривні. При придбанні від 30 до 39 поїздок — 7,1 гривні. Від 40 до 49 поїздок — 6,8 гривні. А при придбанні 50 поїздок вартість однієї складатиме 6,5 гривні", — підсумували у КМДА.

ІА "Вголос": НОВИНИ